10 პოპულარული საკვები პროდუქტი, რომელიც კიბოს იწვევს

იყავით გაფრთხილებულები, რათა დაიცვათ თავი
გენმოდიფიცირებული პროდუქტები – სასურველია, ეტიკეტზე იყოს აღნიშნული – გენმოდიფიცირებული ორგანიზმების გარეშე.
თერმულად დამუშავებული ხორცი – შეიძინეთ უმი ხორცი და დაამზადოთ სახლში. დაივიწყეთ ჰოთ-დოგები, კონსერვი, შებოლილი ხორცი, ძეხვი!
პოპკორნი – ამან შესაძლოა უნაყოფობა, ღვიძლისა და საკვერცხეების პრობლემა, ასევე, კუჭქვეშა ჯირკვლის კიბო გამოიწვიოს.
გაზიანი სასმელები – თერმულად დამუშავებულ ხორცზე მეტად აპროვოცირებს კიბოს განვითარებას. იგი შაქარს დიდი ოდენობით შეიცავს, ასევე, ქიმიასა და საღებავებს.
ხელოვნური დამატკბობელი – უამრავი კვლევის თანახმად, ხელოვნური დამატკბობელი უამრავ დაავადებას იწვევს. ასევე, შესაძლოა, კიბოს გამომწვევი მიზეზი გახდეს.
უმაღლესი ხარისხის ფქვილისგან დამზადებული პროდუქტები – ნახშირწყლების დიდი ოდენობით შემცველობა ფუნთუშებსა და ტორტებში მათ ტოქსიკურს ხდის. ქალებისთვის, რომლებიც მათ რეგულარულად მიირთმევენ, სარძევე ჯირკვლის კიბოს განვითარების რისკი 22%-ით იზრდება.
რაფინირებული შაქარი – რაფინირებული შაქარი ინსულინის დონეს სწევს და კვებავს კიბოს უჯრედებს.
ხილის – მაღაზიაში ნაყიდი ვაშლი, მარწყვი და ყურძენი პესტიციდებითაა სავსე. უმჯობესია, ხილი ბაზარში, გლეხებთან შეიძინოთ.
ფერმებში გამოყვანილი ორაგული – ორაგული, რომელიც ზღვაში სპეციალურ ფერმებშია გამოყვანილი, შეიცავს უამრავ ნივთიერებას, რომელიც კიბოს მაპროვოცირებელია.
ჰიდროგენიზირებული ზეთები – ისინი ფართოდ გამოიყენება დამუშავებული პროდუქტების შესანახად. ვინაიდან, ეს ზეთები უჯრედების მემბრანათა ტექსტურას ცვლის, ამან შესაძლოა, უამრავი დაავადება გამოიწვიოს, მათ შორის, კიბოც.

 

წყარო: http://www.pomada.ge

Comments
Loading...